אֶל המֵרְחָבִים

מסע להודו בדרך המוּזיקָה

ראש השנה , 13-26 ספטמבר 2020

עם סמדר אימור ויואב אפטוביצר

“לא ניתן לגלות אוקיינוסים חדשים, אלא אם אוזרים אומץ לאבד את מראה החוף”

אנדרה ז’יד

כיוון

זהו מסע  לריפוי והתחדשות הכוח היצירתי של החיים בדרך המוזיקה.

במסע המיוחד הזה ננוע בין מרחבים שונים ומגוונים של התרבות ההודית הקסומה. תרבות של רוחניות מוסיקה ושירה. התנועה בין המרחבים הלא מוכרים תאפשר לנו להיפגש במרחב חדש עם עצמנו ועם האחר. היא תסייע לנו לשחרר את האחיזה בהרגלי היום יום המוכרים, ולפנות בתוכנו מרחב שָקֶט להתבוננות והקשבה חדשה. במסע הזה, נאפשר לעצמנו להיות מרחב לבלתי צפוי, והמפתיע, ולהגיד כן לחיים הרוצים להתבטא דרכנו. נאפשר לעצמנו לפעום עם הפעימה הגדולה של הטבע, להתהוות מרגע לרגע, ולגלות מחדש מקורות ראשוניים ואותנטיים של חיוניות ויצירתיות. המסע מתאים לכולם, אין צורך בניסיון קודם.

כלים

המסע משלב מפגש עם אנשים, נופים, צלילים וטעמים חדשים יחד עם מסע פנימי אל מרחבים אישיים וקבוצתיים חדשים. בכל יום נעמיק עוד ועוד באמצעות תרגול קולי ותנועתי, שירה, מדיטציות קוליות, טקסים אישיים וקבוצתיים, כתיבה ושיחות. נחקור את המוסיקַליוּת האורגנית שלנו, נתרגל הרפיה, הסכמה לשהייה בלא ידוע, והסכמה לשינוי. נלמד להתמסר לזרם החיים העובר דרכנו כתנועה מוסיקלית, ולתת ביטוי קולי – מוזיקלי לזמנים שונים של היום, לטקסטורות, לצבעים, למקומות בטבע, כמו גם למצבי הנפש והלכי הרוח המשתנים שלנו.

מרחב שָלֶם

במסע הזה אנחנו מזמינים אתכם לצעוד עוד צעד בדרך אל העצמי השלם, החופשי והמהותי.  זהו מסע של חקירה עצמית מתוכה עולות שאלות הפותחות את התודעה. נתרגל בו את האפשרות לוותר על תשובות והסברים ולהישאר עם סקרנות וקבלת היש מול כל התופעות והמופעים, הגופניים, הרגשיים והרוחניים בתוכנו.

מרחב מיתי

במרחב המיתי נחקור את הפראי, הספונטני, הילדי, והמכושף. באמצעות שירי ריפוי וטקסי ריפוי בשירה וריקוד, נחקור את האנרגיה של הארכיטיפים הקולקטיביים אליהם אנו קשורים, ונתרגל מעברים מהירים בין מצבי תודעה שונים, אקסטטיים, היפנוטיים וחלומיים בעוד אנו נוכחים ומקורקעים בגוף.

מרחב פנימי

במרחב הפנימי נאפשר קשר עם כל רגש ותחושה המבקשות הכרה וביטוי, נחקור את האפשרות לקשר מחודש ואינטגרציה עם חלקי נפש מושתקים בתוכנו, כאלו שהגישה אליהם אינה זמינה כאשר אנו מתנהלים בתודעה היומיומית הרגילה.

מוזיקה הודו

קצת על המוזיקה ואנרגיית החיים

הטבע המהותי הראשוני שלנו קשור בקשר הדוק עם מוזיקה. אנחנו נולדים עם שפה מוזיקלית אורגנית של קולות, תנועות, קצבים ומקצבים. אלו כלי הביטוי של הנפש ושל הרוח המהדהדות עם המבנה הבסיסי של היקום שהוא מוזיקה. כשאנחנו גדלים, החלק המהותי בתוכנו מתכסה בשכבות/קליפות של האישיות. אנחנו מפתחים אסטרטגיות התנהגותיות שמסייעות לנו להתאים את עצמנו לתרבות המשפחתית והקולקטיבית בה אנו חיים, לאמונות וציפיות מאיתנו. כך מכוסה ונחסמת אותה אנרגית חיים פשוטה וטבעית איתה באנו לעולם.

כאשר נחזור אל המוזיקליות האורגנית , אותו מקצב פנימי וייחודי לנו, ניזַכֵר במהות הראשונית, הטבעית, ניזכר במקור ממנו הגענו. התרבות ההודית, אותה נפגוש במסענו , היא תרבות רוחנית בבסיסה וכתוצאה מכך, המוזיקה, בצורותיה המגוונות, היא מרכיב בסיסי של חיי היום יום כמו גם של הטקסים הדתיים.

המוסיקה הקלאסית ההודית מבוססת ומתייחסת לאותו חלק רוחני באדם אשר יכול להיות בקשר עם עולמות עליונים בעזרת הביטוי המוסיקלי. זו גם הכרה בכוחה של המוסיקה להיות כלי טרנספורמטיבי ראשון במעלה, מתמיר במהירות מצבי נפש ומאפשר לאדם לעבור אל מעבר לגבולות אישיותו הארצית, ולהיזכר, ולו רק לרגעים, במהותו הראשונית. לכן, בנוסף לעבודה הקבוצתית והאישית שנעשה בכל יום, נבקר במסע הזה גם במקומות שונים שבהם נוכל להאזין וללמוד קצת מן הצורות העשירות של הביטויים והמבנים המוזיקליים ההודיים.

הדרך

את המסע תיכננו כך שנעבור בשלושה עולמות שונים.
המעבר בין עולמות שונים יכול לסייע לנו לשחרר אחיזה במושגים שהפכו להרגל.
קולות שונים מקבלים ביטויים שונים כשברקע תפאורה שונה: צבעים, ריחות, תמונות, אמונות ומיתוסים שונים. גם הנוף  ישמש כתפאורה משתנה.

נתחיל את מסענו לפני ראש השנה למרגלות ההימלאיה במפגש עם הבודהיזם הטיבטי בדרהמסלה מקום משכנו של הדלהאי למה, נפגוש את הטבע הירוק הפראי השופע, הכפרים הקסומים ושבילי ההרים.

בראש השנה נכנס פנימה בשתיקה למנזר טיבטי מיוחד המנוהל על ידי נשים באזור דהרמסלה. ביום השני של ראש השנה נרד מההרים באזור דהרמסלה אל ‘המכה’ של הסיקים, מקדש הזהב השָלֵו באמריצר הנמצאת סמוך לגבול עם פקיסטן.

לאחר ראש השנה נטוס אל אזור רישיקש, נשהה בטבע בריזורט סמוך לרישיקש שיהיה כולו שלנו על שפת נחל הזורם אל הגנגה. משם נצא לסיורים ומפגשים עם התרבות ההינדית הצבעונית, המיתית והעשירה שהתפתחה על גדות הנהר הקדוש, הגנגה.

המנחים

סמדר אימור תהיה המורה הראשית בסדנה ולצידה יואב אפטוביצר כמורה אורח.

יואב אפטוביצר

יואב אפטוביצר

יואב אפטוביצר הינו פסיכותרפיסט בוגר התכנית הבינ”ל למטפלים בביוסינתזה, מורה ותלמיד ללימודי ימימה ומנחה קבוצות. בין היתר לימד במרכז הישראלי לרפואת גוף-נפש ברמה”ש, המכון למחקר יישומי להעצמת הרוח בחינוך, ובאוניברסיטת תל-אביב. כמו כן היה שותף בשנים האחרונות בהובלת מסעות רוחניים ברחבי העולם יחד עם לילה קמחי.  יואב מנחה ומלמד בגישה אינטגרטיבית המחברת בין עולמות שונים, בין היהדות לחכמת המזרח ומיינדפולנס, בין מדעי המוח והפסיכותרפיה לרוחניות ובין גוף לנפש.

הביטוי האמנותי הוא חלק מרכזי ומשמעותי בחיי: בריקוד, בשירה ובהלחנה, ובימים אלו בסיום כתיבת רומן הביכורים שלי.

סמדר אמור

סמדר אימור

סמדר אימור היא רקדנית, כוריאוגרפית, אומנית קול, משוררת ומורה. מפתחת שיטת “אינטגרציית קול בתנועה”, פרקטיקה אותה היא מלמדת בארץ ובעולם. הקימה ומנהלת את מרכז סינפסה לחקר התנועה והקול ככלים להתפתחות אישית אומנותית.

עוסקת מזה שנים רבות בפעילות אמנותית, במסגרתה יצרה עבודות רבות לפסטיבל ישראל ופסטיבלים שונים אחרים בארץ ובעולם. עבודתה כוללת גישות תרפויטיות, התפתחותיות ויצירתיות, המשלבות פרקטיקות שמאניות, פרקטיקות בתחום הבודהיזם ופרקטיקות מתחום האמנות. עבודתה מכוונת להרחבת הגבולות הפנימיים של האדם מתוך הרחבת התודעה, במטרה לאפשר  ביטוי יצירתי ואותנטי של חייו בכל התחומים.

הצטרפו אלינו למסע

13.9.2020 – 26.9.2020
יציאה בטיסה מתל אביב לדלהי עם אייר אינדיה , חזרה בטיסת חזור מדלהי לתל אביב.

מחיר המסע: 3670 דולר לאדם בחדר זוגי.
המחיר כולל:
סדנת עומק עם סמדר ויואב לכל אורך המסע, 2 טיסות בינ”ל, 4 טיסות פנים,
מלונות 3 כוכבים ברוב המקומות, פנסיון מלא לאורך כל המסע (למעט זמנים חופשיים) וטיפים לנותני השירות.

איך נרשמים?

קודם כל אנחנו רוצים להכיר אתכם. לשם כך תתבקשו למלא את שאלון ההרשמה למסע.
אחר כך, נחזור אליכם להעמקת ההכרות ולבדיקת ההתאמה בינינו בשיחה אישית.

לשאלות ובירורים נוספים ניתן לפנות ליואב בטלפון או ווטסאפ 0547704668.

“המסע הרוחני, הוא מסע אינסופי, ממי שנדמה שאנחנו, אל מי שאנחנו באמת”

רמאנה מהרשי